Locații superbe din România de vizitat pe stand up paddle board

Unde mergem atunci când vrem să ne deconectăm, să ne relaxăm și cel mai important, să ne plimbăm cu stand up paddle board-ul? Am verificat HOTĂRÂREA nr. 665 din 24 iunie 2008, pe care o puteți consulta și voi AICI și am descoperit câteva locuri din România care trebuie să ajungă neapărat în bucket list – de vizitat pe placă.

Parcul Herăstrău este una din locațiile cele mai accesibile din București și totodată locul ideal pentru a petrece timp de calitate în natură. Cu o suprafață de 74 hectare și o lungime de 7,4 km, lacul Herăstrău este vital pentru specii rare de păsări pe timpul migrațiilor de primăvară și toamnă.
În plimbările cu SUP în mod sigur vei observa mierle, cinteze, coțofene, pițigoi și porumbei, dar și specii exotice ca lebede, păuni, gâște califar alb și roșu, rațe caroline, rațe cu ciuf, gâște canadiene, gâște Magellan sau rațe Mandarin.

Photo credits

Lacul Floreasca – Bordei din București are în amonte lacul Herastrău și este o locație mai puțin vizitată, oferind o liniște deplină. Are o suprafață de 70 hectare și o lungime de 3 km. Lacul este accesibil prin Parcul Bordei, de o frumusețe extraordinară, fiind în plină modernizare de către Primărie. Pe malul lacului vom găsi un debarcader și un ponton, așa că lansarea la apă nu va fi una dificilă.

Photo credits Cod Gabriel

Lacul Snagov se află la o distanță de jumătate de oră de București și face parte din rezervația naturală Snagov, ce adăpostește specii rare de faună și floră, precum sâgeata apei, nufărul indian – introdus pe cale artificială, nufărul alb. Plimbările cu stand up paddle board îți oferă ocazia să te bucuri de ce are natura mai frumos de oferit, să te relaxezi și să te descarci de stresul cotidian. În complexul Snagov te poți bucura de natura, plimbări prin pădure sau picnic-uri în zonele special amenajate.

Photo credits Vlad Iosif

Lacul Cernica este la o distanță de 14 km de București și face parte din aria de protecție specială avifaunistică ce include și pădurea Cernica. Această arie asigură habitatul unor diferite specii de păsări migratoare, cât și condiții prielnice de viețuire pentru câteva specii de mamifere, reptile, amfibieni și insecte.

Photo credits

Lacul Comana se află în județul Giurgiu, la jumătate de oră de București și face parte din Parcul Natural Comana. Face parte din aria de protecție specială avifaunistică Comana și adăpostește nenumărate specii de vietăți. O zi petrecută aici îți va încărca bateriile, dar îți va oferi și ocazia să descoperi minunățiile naturii la doar câțiva kilometrii de casă. Până vei ajunge și tu în parcul Comana cu paddle board-ul, te invit să accesezi linkul de mai jos și să descoperi prin obiectivul fotografului Dragoș Asaftei frumusețea acestui parc Poze Lacul Comana

Photo credits

Delta Neajlovului  este faimoasă pentru canalele sale înguste, îngrădite de stuf, care îți dau impresia că te afli undeva în Deltă și nu la nici o oră de București. Delta adăpostește 141 de specii de păsări, 19 specii de pești și 31 de specii de mamifere.

Photo credits

Lacul Beliș Fantanele este un lac artificial cu o lungime de 13 km, aflat în Cluj, înconjurat de munții Gilăului, munții Vlădeasa și Muntele Mare. Peisajul este unul extraordinar de frumos, iar dacă vă doriți să vă prelungiți expediția, puteți găsi oricând cazare în stațiunea turistică.

Photo credits

Lacul Tarnita se află tot în Cluj și este învăluit în mister și folclor. Cu o adâncime de 70 metrii, se zvonește că aici ar locui lostrițe de mărimi impresionante. Fie că este adevăr sau basm, lacul este de o frumusețe rară și este locul ideal pentru plimbări cu placa de paddle board.

Photo credits

Lacul Vidraru este poate cel mai cunoscut lac de acumulare din România, situat între munții Frunții și Masivul Ghițu, în județul Argeș. Are o lungime de peste 10 km și oferă peisaje de neuitat. Andrei Duță ne oferă câteva filmări pentru a ne convinge că zona este superbă, iar lacul așteaptă să fie cucerit. Video AICI

Photo credits

Izvorul Muntelui se află în județul Neamț, la 4 km de orașul Bicaz și în imediata apropriere de Parcul Național Cheile Bicazului – Hasmas. Lângă baraj există un port unde turiștii își pot lansa SUP-ul la apă cu ușurință și se pot bucura de această zonă minunată.

Photo credits

Lacul Stânca Costești se află în județul Botoșani și este de asemenea inclus în aria de protecție specială avifaunistică de pe teritoriul Botoșani. Adăpostește un număr foarte mare de specii de păsări, astfel încât nu vei fi niciodată singur la plimbare. Peisajul este uimitor, apa lină și plăcută, iar acestă experiență în mod sigur nu o vei uita niciodată.

Photo credits

Sperăm că în curând vei vizita aceste locații cu paddle boardul tău. Ține minte că siguranța vine pe primul loc, așa că asigură-te că ești protejat cu cască și vestă și că ai suficientă apă.

Informațiile prezentate aici trebuie verificate înainte de a plănui o vacanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu

Categorii de produse

CLOSE
X
Adauga in cos